Bio

“Er was niemand die mij kon helpen, om mezelf goed voor te bereiden op wat me te wachten stond. Toen ik jaren geleden zelf aan het trainen was om naar het Korps Mariniers te gaan. Nu wil ik anderen helpen, door mijn kennis en ervaring te delen. Zodat mensen beter voorbereid hun baret kunnen verdienen.”

Noël Brand is oud korporaal van de Mariniers. Na bijna veertien jaar trouwe dienst nam hij in 2018 afscheid van het Korps Mariniers. Daar was hij Instructeur Fysieke Training bij de Remedial Training Group (RTG). In samenwerking met het team, bestaande uit, artsen, fysiotherapeuten en het RTG kader, hielpen zij geblesseerde mariniers-in-opleiding weer instromen in een andere klas. Zodat ze daar hun opleiding af konden ronden en baret konden verdienen. 


Noël is Gym Jones instructeur, Certified Functional Strength Coach en T.O.P. Trainer C van The Overload Principle. Als mede eigenaar en head coach bij Breda Strength & Conditioning, traint of trainde hij veel verschillende mensen, special forces operators van het Korps Mariniers en Korps Commandotroepen. Leden van het arrestatieteam van de politie en Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten van de Koninklijke Marechaussee, tot aan gemotiveerde VEVA leerlingen. Zijn specialisme in en ervaring met training, voeding, blessure preventie en behandeling heeft hij opgedaan tijdens talloze opleidingen in binnen en buitenland en de begeleiding van diverse groep (wedstrijd) sporters.

Via Defensie Trainingsschema - ontstaan tijdens een uitzending in Uruzgan, Afghanistan - helpt hij mensen met hun voorbereiding op hun militaire opleiding. Een uniek voorbereidingsprogramma in Nederland om jou klaar te stomen en je te helpen, met het behalen van jouw baret.

"Serieuze doelen, betekent serieuze training. De kans dat je jouw opleiding haalt is vaak niet groot. Twee van de drie mensen haalt het niet. Een van de drie mensen wel. Soms is het zelfs een van de vier mensen. Je hebt niet alles in de hand, je kan niet alles zelf bepalen en er kan veel fout gaan. Een ding wat je wel zelf kan bepalen is je voorbereiding. En een goede voorbereiding is het halve werk."

Staat van Dienst

Opleidingen Noël:

Personal Trainer

Gym Jones – Fully Certified instructor

MBSC – Certified Functional Strength Coach

The Overload Principle – T.O.P. trainer C

 

Overige opleidingen:

Instructeur Fysieke Training – Korps Mariniers

Certified Fitness Trainer – Hogeschool van Amsterdam

Maxwell SC – fundamentals of human movement

Maxwell SC – mobility

USAW Olympic lifting – Sports Performance Coach

CrossFit – Level 1 coach

CrossFit – Football coach

CrossFit – Olympic lifting coach

CrossFit – Endurance coach

CrossFit – Mobility coach

CrossFit – Gymnastics coach

CIOS – Sport & Bewegen MBO Niveau 4

KNAU – Looptrainer III