Bio

“Er was niemand die mij kon helpen, om mezelf goed voor te bereiden op wat me te wachten stond. Toen ik jaren geleden zelf aan het trainen was om naar het Korps Mariniers te gaan. Nu wil ik anderen helpen, door mijn kennis en ervaring te delen. Zodat mensen beter voorbereid hun baret kunnen verdienen.”

"Als geen ander weet ik hoe het voelt om alles te geven en in het zicht van de haven te stranden. In 2000 was ik 20 jaar oud en als burger zat ik in de FINEX van de Elementaire Commando Opleiding van het Korps Commandotroepen. Ik zag als "burger met een droom" 90% van de andere burger, Mariniers en Luchmobielers stoppen. Tot ook ik stopte. Na vier dagen en met nog acht dagen te gaan tot mijn groene baret was ik aan het einde van mijn Latijn. Fysiek en mentaal was ik er niet klaar voor. Maar je leert het meeste van je fouten. En zo begon ik in 2002 met trainen voor het Korps Mariniers. En na bijna vijf jaar het alsnog waar gemaakt om mijn baret te verdienen bij een elite eenheid binnen defensie."

Noël Brand is oud korporaal van de Mariniers. Na bijna veertien jaar trouwe dienst nam hij in 2018 afscheid van het Korps Mariniers. Daar was hij Instructeur Fysieke Training bij de Remedial Training Group (RTG). In samenwerking met het team, bestaande uit, artsen, fysiotherapeuten en het RTG kader, hielpen zij geblesseerde mariniers-in-opleiding weer instromen in een andere klas. Zodat ze daar hun opleiding af konden ronden en baret konden verdienen. 


Noël is Gym Jones instructeur, Certified Functional Strength Coach en T.O.P. Trainer C van The Overload Principle. Als mede eigenaar en head coach bij Breda Strength & Conditioning, traint of trainde hij veel verschillende mensen, top sporters, fanatiekelingen, studenten, huisvrouwen, fysio's en special forces operators van het Korps Mariniers en Korps Commandotroepen. Leden van het arrestatieteam van de politie en Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten van de Koninklijke Marechaussee, tot aan gemotiveerde VEVA leerlingen. Zijn specialisme in en ervaring met training, voeding, blessure preventie en behandeling heeft hij opgedaan tijdens talloze opleidingen in binnen en buitenland en de begeleiding van diverse groep (wedstrijd) sporters.

Via Defensie Trainingsschema - ontstaan tijdens een uitzending in Uruzgan, Afghanistan - helpt hij mensen met hun voorbereiding op hun militaire opleiding. Een uniek voorbereidingsprogramma in Nederland om jou klaar te stomen en je te helpen, met het behalen van jouw baret.

"Serieuze doelen, betekent serieuze training. De kans dat je jouw opleiding haalt is vaak niet groot. Eén van de drie ( soms één van de vier) mensen haalt het. De rest haalt het niet. Ik weet hoe het voelt het niet te halen en ik weet ook hoe het voelt het WEL te halen. Nu help ik als performance coach anderen met het behalen van hun baret of specialisatie."

Staat van Dienst

Opleidingen Noël:

Personal Trainer

Gym Jones – Fully Certified instructor

MBSC – Certified Functional Strength Coach

The Overload Principle – T.O.P. trainer C

 

Overige opleidingen:

Instructeur Fysieke Training – Korps Mariniers

Certified Fitness Trainer – Hogeschool van Amsterdam

Maxwell SC – fundamentals of human movement

Maxwell SC – mobility

USAW Olympic lifting – Sports Performance Coach

CrossFit – Level 1 coach

CrossFit – Football coach

CrossFit – Olympic lifting coach

CrossFit – Endurance coach

CrossFit – Mobility coach

CrossFit – Gymnastics coach

CIOS – Sport & Bewegen MBO Niveau 4

Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie – Looptrainer III