Spring naar content

Askhole

Wat is een Askhole? Een heel vermoeid iemand.
Iemand die maar vragen blijft stellen, maar een soort grote bodemloze put is.
Waar je tijd en energie, advies en beantwoorde vragen in blijft gooien, zonder dat er iets mee gebeurt. Askhole is tevens een combinatie van bodemloze put en een asshole.

Je moet aan de slag. Het werk betekent bijvoorbeeld hardlopen, op tijd slapen, op je voeding letten, boeken lezen, krachttraining en misschien wel visualisatie of meditatie. Om daar aan te beginnen lijkt soms veel werk. Waar moet ik beginnen, moet ik dan 4 of 8 minuten mediteren? Welke intervallen moet ik dan rennen? Moet ik nu broccoli eten in de middag of bij het avond eten? Ik kan nu niet zwemmen, heb je een alternatief? De ambitie om beter te worden is goed. Maar uiteindelijk moet je wel beginnen. Want je wordt beter, door het werk te doen.

Als ik vragen krijg van iemand (die geen cliënt is) en ik geef – zo goed mogelijk – advies, dan kan het zijn dat die daarna heel zelfredzaam moet gaan kijken hoe het advies toegepast moet worden. Soms komt dezelfde persoon een week later weer met DM’s opnieuw met vragen over heel iets anders. Zo stapelen de berichtjes op zonder dat er feedback komt of de adviezen überhaupt worden toegepast. Je zal zelfredzaam moeten zijn, niet denken in problemen, maar denken in oplossingen.

De korte versie is dat een ashole het tegenovergestelde is van iemand die Coachable is, het grootste compliment wat ik iemand kan geven. Ik werk samen met mensen die Coachable zijn, ik werk niet samen met askholes.

Veelal is de reply van een ashole “ja, maar..”
Een askhole heeft een probleem voor iedere oplossing.
Uiteindelijk gebeurt er niks en verandert er niks.
Een askhole (zijn) is zonde van jouw tijd en die van de trainer / coach.
Misschien ken je zo iemand, misschien ben je zo iemand.
Weet wel dat niemand beter wordt van een askhole om zich heen.