“Een goede whisky heeft tijd nodig”

Je kan geen 18 jaar oude whisky krijgen in 4 jaar tijd.
Het rijpingsproces duurt zolang als het duurt. Dit is niet te versnellen. Het klinkt heel logisch, maar toch willen we met trainen allemaal zo snel mogelijk resultaat, het liefst gister nog. Alleen zo werkt het niet. Je zal het werk moeten doen en er is geen “short cut”. Als je deel neemt aan de kennismakingsdagen, dan is dat jouw moment om een visitekaartje achter te laten. Het is een sollicitatiegesprek bij je – mogelijke – nieuwe werkgever. Net als bij elke andere sollicitatie willen ze de beste kandidaten. Mensen die zich goed hebben voorbereid. Fysiek en mentaal. Die zich hebben ingelezen en die weten wat er van hun wordt verwacht. Je wil dus goed voorbereid verschijnen en niet een flater slaan. Zo kom je het beste uit de verf, want iemand die de eisen haalt, heeft meer kans op een positief advies. Maar de eisen halen is niks meer dan dat. Het is een startbewijs om aan de opleiding te beginnen. Dat is het absolute minimum om te mogen starten aan de opleiding en geeft absoluut geen garantie dat je het gaat halen. Want daar komt veel bij kijken dan push ups, pull ups, sit ups, hardlopen en marsen. De eisen halen zegt niks meer dan: “De afgelopen tijd heeft deze persoon consequent getraind om de fysieke eisen te halen”. Maar dat is lang niet genoeg.

Sterk alleen is niet genoeg, dan was elke powerlifter commando.
Zwemmen alleen is niet genoeg, dan was elke waterpoloër marinier.
Hardlopen alleen is niet genoeg, dan was elke marathon loper luchtmobieler.

Om op niveau te komen kost tijd. Hoeveel tijd jij nodig hebt om de fysieke en mentale eisen te halen hangt af van verschillende dingen. Je begin niveau, je blessure verleden, je sociale situatie en je gewoontes. Alleen omdat je klaar bent met je school of studie, betekent niet dat je met 18 jaar al meteen richting het KCT moet gaan, omdat je “sinds je 7e al er over droomt om commando te zijn”. Want ook al KAN je solliciteren, misschien MOET je nog niet solliciteren. Sterker nog, wellicht moet je pas gaan solliciteren en de kennismakingsdagen gaan doen als je alle eisen al (ruim) haalt.
Want de opleiding is waar je al op niveau moet zitten.

De meeste mensen die wij trainen doen er ongeveer 2 jaar over om fysiek en mentaal op het juiste niveau te komen. Sommige van hen zijn al heel erg fit, maar komen voor de finishing touch bij ons trainen. Ze zitten op een plateau met hun hardlopen of krachttraining en dat plateau doorbreken ze met onze trainingen. Of ze krijgen meer van de juiste mindset van de coaches of de andere mensen om hun heen met dezelfde doelen. Vergeet niet dat je het gemiddelde bent van de 5 personen, met welke je het meeste omgaat. Als jij dus een groep gemotiveerde mensen om je heen hebt met dezelfde doelen en een ervaren strength & conditioning coach, dan heb je sterk team om je heen.
Dan ben je een goeie whisky aan het rijpen. Wij hebben een “gouden standaard” wanneer wij mensen trainen, sommige halen de eisen van die “gouden standaard” al na 6 maanden, sommigen doen er 4 jaar over. Een goeie whisky kost tijd.

Als je nu begint, kan je over een jaar enorm veel progressie hebben geboekt. Als je dit consequent volhoud, dan ben je over twee jaar nog beter. Misschien wel goed genoeg om aan de opleiding te beginnen. Fysiek en mentaal sterk. Fitter, sterker, blessurevrij en met een sterke en scherpe mentale focus.

Als jij bereid bent om er effort en tijd in te steken, dan helpen wij je graag naar je doel.