“Heb je nog tips?”

“Ik wil:
A) Trainen voor (vul in onderdeel)
B) De kennismakingsdagen doen.
C) Mijn (vul in eenheid) baret verdienen.
D) Overig.
Heb je nog tips?”

Deze vraag krijg ik bijna wekelijks. Meestal wordt de vraag gesteld via een berichtje op social media, heel soms in een email. Het verteld me een paar dingen over de persoon die het stelt:

1) Wees netjes.
Vaak ontbreekt er een opening of slot aan het berichtje. Zou jij zo op een onbekend iemand – waar je iets van wil leren – af lopen en die vraag zo stellen? Ik betwijfel of je dan een reactie gaat krijgen die je leuk zal vinden.
TIP: Formuleer je berichtje alsof je de persoon in het echt ziet of via de telefoon spreekt. Stel jezelf voor en sluit het berichtje af met een nette groet.

2) Wees specifiek.
Als de vraag algemeen gesteld wordt, dan kan er niet specifiek geantwoord worden. Het advies om scheenbeen vlies ontsteking te voorkomen is een ander advies als het advies om spier/vetvrije massa aan te komen. Elke situatie is anders en elk advies is persoonlijk.
TIP: Als je een vraag stelt, wees dan specifiek. Dat scheelt tijd voor jou en voor degene aan wie je het vraagt.

3) Wees niet lui.
Neem de moeite om gebruik te maken van de grote hoeveelheid gratis informatie. Jouw vraag is hoogstwaarschijnlijk al beantwoord. Is dit dat niet, kan je die altijd nog sturen. Daarnaast siert het je, als je goed voorbereid het gesprek aan gaat met jouw specifieke vraag is er meer kans dat je vraag beantwoord gaat worden.
TIP: Er staat heel veel gratis informatie op dit blog. Als je er echt alles voor over hebt, wil je elk voordeel wat je kan krijgen gebruiken. Door bijvoorbeeld de artikelen te lezen, de podcasts te beluisteren en de aanbevolen boeken te lezen.

Het komt vaak voor dat de mensen die in het Candidate Program trainen of Personal Training volgen vrijwel alle podcasts hebben bekeken en de artikelen van dit blog hebben gelezen voor ze ├╝berhaupt kwamen trainen. Tijdens het eerste contact moment refereren ze dan naar dingen zoals besproken in podcast X of podcast Y. Dat ze dingen toepassen die werden geadviseerd in de webinar over hardlopen. Dit is een goede binnenkomer, want het toont betrokkenheid, ze zijn gedreven, ze zijn coachable. En zoals je kan lezen op dit blog; coachable zijn is keihard belangrijk als je je doel wil halen.

“Heb je nog tips?” Ja, niet opgeven.