“Heb je nog tips?”

“Heb je nog tips?”
Jazeker heb ik tips. Deze hele website staat vol tips! We hebben speciaal voor deze – veelgestelde en luie – vraag een speciale post gemaakt. Want vaak weten de meeste mensen niet waar ze moeten beginnen als ze zich willen voorbereiden op defensie. Deze tips hieronder zijn algemene tips, maar zijn van toepassing bij de meeste mensen die uit het niets een berichtje sturen.

  1. Zorg dat je fysiek en mentaal goed voorbereid bent.
  2. Vraag jezelf af wat je er voor over hebt en wat dat betekent.
  3. Werk aan je zwakke schakel.
  4. Wees consequent bezig met je voeding, training, herstel.
  5. Meer trainen is niet altijd beter.
  6. Lees alle blogpost op deze website.
  7. Luister naar alle podcasts op deze website.
  8. Wees zelfredzaam, zorg dat je weet wat je moet doen en wat je te wachten staat.
  9. Ga pas solliciteren / de kennismakingsdagen doen als je alle fysieke eisen ruim haalt.
  10. Heb geduld, er is meer werk en meer tijd voor nodig dan je denkt.

Deze 10 dingen gaan op voor de meeste mensen.
Heb je na dit allemaal te hebben gedaan ( ja, dus ook stap 6 en stap 7 heb je gedaan), alsnog vragen? Dat kan, stuur ons dan een berichtje met het volgende er in:

1) Wees netjes.
Vaak ontbreekt er een opening of slot aan het berichtje. Zou jij zo op een onbekend iemand – waar je iets van wil leren – af lopen en die vraag zo stellen? Ik betwijfel of je dan een reactie gaat krijgen die je leuk zal vinden.
TIP: Formuleer je berichtje alsof je de persoon in het echt ziet of via de telefoon spreekt. Stel jezelf voor en sluit het berichtje af met een nette groet.

2) Wees specifiek.
Als de vraag algemeen gesteld wordt, dan kan er niet specifiek geantwoord worden. Het advies om scheenbeen vlies ontsteking te voorkomen is een ander advies als het advies om spier/vetvrije massa aan te komen. Elke situatie is anders en elk advies is persoonlijk.
TIP: Als je een vraag stelt, wees dan specifiek. Dat scheelt tijd voor jou en voor degene aan wie je het vraagt.

3) Wees niet lui.
Neem de moeite om gebruik te maken van de grote hoeveelheid gratis informatie. Jouw vraag is hoogstwaarschijnlijk al beantwoord. Is dit dat niet, kan je die altijd nog sturen. Daarnaast siert het je, als je goed voorbereid het gesprek aan gaat met jouw specifieke vraag is er meer kans dat je vraag beantwoord gaat worden.
TIP: Er staat heel veel gratis informatie op dit blog. Als je er echt alles voor over hebt, wil je elk voordeel wat je kan krijgen gebruiken. Door bijvoorbeeld de artikelen te lezen, de podcasts te beluisteren en de aanbevolen boeken te lezen.

4) Geef meer informatie.

1) Wie ben je?

2) Hoe oud ben je?

3) Waar woon je?

4) Hoeveel weeg je?

5) Hoe lang ben je?

6) Wat zijn je hobbies?

7) Welke sporten doe je?

8) Wat is jouw blessure verleden?

9) Hoeveel meter ren je op een 12 min coopertest?

10) Hoeveel push ups kan je in 2 minuten?

11) Hoeveel sit ups kan je in 2 minuten?

12) Hoeveel pull ups kan je?

13) Zit of zat je bij de VEVA of defensie onderdeel?

14) Wat is jouw motivatie om je baret te halen?

15) Wat is jou motivatie om door ons getraind te worden?

16) Wanneer ben jij van plan je kennismakingsdagen / testdagen te gaan doen?

17) Wat is je telefoon nummer? 

18) Overige

Wij zijn erg kieskeurig met wie wij samenwerken. Dus als je ons contact, wees dan geïnteresseerd, leergierig en goed voorbereid met wat je wensen zijn en wat je wil. Wij zijn hier niet om jou te motiveren en te helpen in een keuze te maken. Als je bij ons wil komen trainen dan moet je zelfstandig en zelfredzaam zijn. Het coachen van mensen kost veel tijd, energie, planning en voorbereiding. De groep mensen die wij nu al trainen hebben dus altijd voorrang op potentiële nieuwe leden. Het komt vaak voor dat de mensen die in het Candidate Program trainen of Personal Training volgen vrijwel alle podcasts hebben bekeken en de artikelen van dit blog hebben gelezen voor ze überhaupt kwamen trainen. Dit is een goede binnenkomer, want het toont betrokkenheid, ze zijn gedreven, ze zijn coachable. En zoals je kan lezen op dit blog; coachable zijn is keihard belangrijk als je je doel wil halen.