Reviews

N.A. – Infanterie Korps Mariniers

Ik heb altijd met veel plezier getraind bij BredaSC. De manier van trainen, het combineren van kracht en conditie paste ook goed in mijn voorbereiding op het Korps Mariniers. Ook wordt er veel waarde gehecht aan techniek en dat vind ik zelf ook heel belangrijk. De sfeer bij BredaSC is goed, iedereen werkt hard, helpt en motiveert elkaar.

S.W. – CURSIST KORPS COMMANDOTROEPEN

Een jaar voor de start van mijn VO/ECO heb ik me aangemeld bij Noël voor het Candidate Program. Ik was reeds bekend met Gym Jones programmering en wilde middels het Candidate Program nog wat laatste puntjes op de i zetten en nieuwe inzichten opdoen. Dit is uitstekend gelukt. Door Noël’s professionele begeleiding en het trainen in een kleine groep met verschillende mensen die verschillende kanten op willen, heb ik veel geleerd en kan ik me nu optimaal voorbereiden op de laatste paar maanden voor de opleiding.

L.E. – POTOM KORPS MARINIERS

Via verschillende podcasts en social media kanalen kwam ik bij Defensie Trainingsschema terecht. Na de site te hebben geraadpleegd en een aantal maanden de social media kanalen van Defensie Trainingsschema te hebben gevolgd, heb ik een afspraak ingepland met Noël. Vanaf het eerste moment werd ik getriggerd door zijn enthousiasme. Tijdens het gesprek gaf ik mijn doel aan en gaf Noël me gelijk een aantal handvatten om mijn doel te gaan verwezenlijken. De volgende dag stond ik bij BredaSC in de gym om het Candidate Program te volgen.

Nu ruim 2 maanden later kijk ik met een goed gevoel terug op de trainingen bij BredaSC en met name het Candidate Program. Noël weet iedere keer met zijn enthousiasme en drive de groep en mij als individu tot het uiterste te laten gaan. Noël vertelt niet alleen welke oefeningen er uitgevoerd moeten worden, hij legt ook helder uit waarom de oefeningen van waarde zijn. Daarnaast merk ik dat de trainingen en huiswerkopdrachten mij meer zelfvertrouwen hebben gegeven in de aanloop naar de start van de POTOM in augustus 2021. Ik ben er nog niet, maar met behulp van Noël heb ik alle vertrouwen dat ik zo sterk mogelijk aan de start ga verschijnen.

S.H. – Infanterie Korps Mariniers

4 jaar geleden begon ik met trainen bij Noël, met als doel om marinier te worden. Ik had alles opgezocht om dit te bereiken en kwam bij Defensie Trainingsschema uit. Ik wist zeker dat hun me konden klaar stomen voor de opleiding. Ik heb veel geleerd door bij Breda Strength & Conditioning te gaan trainen, ik ben mezelf toch echt tegen gekomen. Noël was altijd recht door zee tegen mij en dat had ik ook precies nodig. Ik zou het zeker aanraden om je hier voor te bereiden om bij defensie te komen. Je voelt je fysiek en mentaal sterker worden elke keer als je er hebt getraind. Ik wil Noël en Sanne en alle trainers bedanken voor alles en dat ik door hun steun en training mijn droom heb behaald.

J.R. – INFANTERIE KORPS MARINIERS

Al enkele jaren trainde ik bij Breda Strength and conditioning toen het tijd was om mij te melden voor de mariniers opleiding blok 17-3. Zelf was ik er van overtuigd dat ik fit genoeg zou zijn om de eindstreep te halen. Fit genoeg was ik ook, alleen was er nog een ander aspect waar ik geen rekening mee had gehouden. Belastbaarheid, mijn schenen bleken al snel niet belastbaar genoeg te zijn. Dus in week 4 hield mijn droom op te bestaan. Na een jaar herstellen begon de droom toch weer op te leven, maar met een hoop meer onzekerheden dit keer. Toen klopte ik opnieuw bij Noel aan, want ik wist als ik mezelf de best mogelijke kans wil geven dan moet ik bij Noel zijn. Noel zal namelijk altijd realistisch kijken naar wat de mogelijkheden zijn en wanneer die er zijn er alles aan doen om, mij in dit geval, zou goed mogelijk aan de start streep te laten verschijnen. Noel weet wat jij nodig hebt om aan jouw droom te beginnen. fysiek fitter worden, een grotere belastbaarheid creëren of mentaal weerbaarder worden. Noel heeft er met zijn enorme kennis en ervaring voor weten te zorgen dat ik in 2019 opnieuw kon beginnen aan mijn droom. Om de opleiding dit keer wel met goed gevolg af te kunnen ronden en het zelfs te kunnen schoppen tot “Best man”.

T.B. – Vlieger Chinook

(foto credit: Humberto Tan)
Door de trainingen van DTS en BredaSC, blijf ik fysiek en mentaal ‘fit for life’ en voor mijn werk, waarbij beide aspecten erg belangrijk zijn. Daarnaast hou ik erg van de professionele en ‘no-nonsens’ aanpak van de coaches en de focus op techniek, correcte uitvoering van oefeningen en de persoonlijke begeleiding. Je krijgt de inzet die je toont dubbel en dwars terug in resultaat, wat je doel ook is!

 

T.A. – Infanterie Korps Mariniers

Ik heb hele positieve ervaringen met Noël en de trainingsschema’s van DTS. Zowel tijdens als na mijn operationele periode ben ik door deze trainingsvormen alleen maar fitter geworden. Noël heeft ontzettend veel ervaring als trainer/coach en het ontwikkelen van doelgerichte trainingsschema’s. Als een soortgelijk schema beschikbaar zou zijn vóór mijn opleiding, had ik hier zeker gebruik van gemaakt. Dat had mij veel extra pijn en uitdagingen bespaard. Laat je trainingen bepalen door een expert, leer alvast omgaan met onverwachtse situaties. Dat gaat jou zowel fysiek als mentaal sterker maken. Kies zelf. Wees voorbereid!

P.K. – Vlieger Chinook

Rugklachten is een van de meest voorkomende problemen bij mijn functie. Door de professionele training, waar een goede uitvoering en lichaamshouding prioriteit krijgen, voel ik me nu sterker en fitter. Dit i.c.m. de goede sfeer en motivatie van alle coaches en leden om je heen, maken Breda SC een top gym om fit te blijven tijdens de uitvoering van mijn functie en daarbuiten.

B.G. – Commando Speciale Operaties

Geruime tijd voordat ik mij aanmeldde voor het Korps Commandotroepen leerde ik Noël kennen. Ik had voor die tijd al meerdere trainingsschema’s gevonden die ik gebruikte ter voorbereiding op de Commando-opleiding. Door samen met Noël te trainen breidde dit zich uit tot een divers scala aan sportdisciplines en trainingsmethodieken. Ik ben van mening dat deze intensieve voorbereiding er niet alleen fysiek, maar ook zeker mentaal toe heeft bijgedragen dat ik uiteindelijk de Commando-opleiding heb kunnen behalen. Een coach als Noël zal er altijd naar streven dat jij het beste uit jezelf kan halen. Dit doet hij op een sociaal communicatieve wijze en gestaafd aan de meest recente trainingsleer en inzichten.

D.L. – Infanterie Luchtmobiele Brigade

Ik zit momenteel in de AMOL en heb in mijn voorbereiding getraind bij BredaSC. Ik ben ervan overtuigd dat de trainingen die ik heb gevolgd mij fysiek in de juiste staat hebben gebracht voor de opleiding en ervoor gezorgd hebben dat ik nu 11 weken verder nog steeds blessurevrij rondloop.

I.V. – Infanterie Koninklijke Landmacht

In voorbereiding op de opleiding bij defensie ben ik bij Breda SC gaan trainen. We zijn nu 5 jaar verder en ik ben nog steeds zo vaak bij Breda SC als mijn werk bij defensie het toelaat. Ik had me geen betere voorbereiding kunnen wensen, hier heb ik zeker net zo veel over mezelf geleerd als bij defensie.

F.W. – Cursist Korps Commandotroepen

De trainingen van Breda Strength & Conditioning blijven mij zowel fysiek als mentaal uitdagen. De coaches zijn zeer gedreven en betrokken en willen mij echt beter maken. Tijdens de trainingen wordt er door iedereen hard gewerkt waardoor ik de sfeer erg fijn vind. Ik raad Breda Strength & Conditioning dan ook aan iedereen aan die zowel fysiek als mentaal sterker wil worden.

M.V. – Officier Koninklijke Luchtmacht

De trainingen bij BredaSC hebben mij erg geholpen ter voorbereiding op mijn militaire opleiding. Het principe van strength en conditioning training heb ik vooral als nuttig ervaren tijdens militaire sportlessen zoals terreinwerk en de hindernisbaan. Daarnaast wordt bij BredaSC dezelfde mindset verwacht als tijdens de opleiding, namelijk dat je niet opgeeft en elkaar helpt wanneer het mentaal/fysiek zwaar wordt.

D.B. – Cursist Korps Commandotroepen

Ik train nu 2½ jaar bij de veteran coaches van BredaSC. Binnenkort zal ik deelnemen aan de kennismakingsdagen van het KCT en door de trainingen van DTS ben ik hiervoor veel beter voorbereid. De trainingen zijn uitdagend en worden begeleid door toegewijde coaches. Van de deelnemers wordt echt 100% inzet verwacht. Trainen met jongens die soortgelijke doelstellingen hebben, werkt extra motiverend.

I.R. – Infanterie Korps Mariniers

Ik kwam toen nog Korporaal Brand (Noël Brand) in de RTG (Remedial training Group) op de Van Ghent Kazerne te Rotterdam tegen als mijn Instructeur, nadat ik in de Mariniers opleiding door een blessure was uitgevallen. De RTG was de plek om van blessure weer helemaal opgewerkt te worden en te zorgen dat je niet 100% op niveau van de Mariniers opleiding terug kwam maar op 150%. Je werd fit van de trainingen die Noël Brand gaf, fysiek maar vooraal mentaal, kreeg ik een boost van de aanpak en passie die Noël mij/heel de RTG gaf. Toen Noël naar 14 jaar uit dienst is gegaan heb ik mijn baret gehaald. Mede dankzij Noël’s inzet en passie en hulp heb ik mijn droom verwekelijkt, volgende stap Gym Jones. En de gezelligheid bij Breda Strength & Conditioning op blijven zoeken.

N.J. – Infanterie Korps Mariniers

Een jaar geleden ben ik lid geworden van Bredasc met als doel fysiek sterker worden, om zo deel te kunnen nemen aan de Mariniers opleiding. Door verhalen van een vriend van mij ben ik lid geworden, omdat bij Bredasc goede begeleiding is en structuur in de trainingen. Daar waar ik voorheen in de sportschool moeite mee had om goede progressie te boeken, kreeg ik dit bij Bredasc wel goed voor elkaar. Door het volgen van de vele Candidate workouts werd ik zowel fysiek als mentaal geprikkeld. Fysiek; omdat je tijdens deze workouts flink aan de bak moest. Mentaal; ik wilde altijd voor dat streepje gaan, daardoor pushte ik mezelf altijd meer en meer. Zodat ik binnen de “cut off” tijd klaar zou zijn en zo weer een streepje te hebben verdiend. Altijd als ik een van deze workouts erop had zitten en onderweg was naar huis gaf dat weer een stukje voldoening. Deze workout heb ik weer alles gegeven en dat gaf een goed gevoel. Vaak dacht ik de volgende dag daar weer anders over als ik met spierpijn wakker werd. Maar goed dat hoorde er nou eenmaal bij, ik trainde goed en m’n lichaam was bezig zichzelf te herstellen en sterker te maken. Door deze trainingen ben ik fysiek en ook een stukje mentaal sterker geworden. Daardoor heeft BredaSC zeker een rol kunnen spelen in mijn voorbereiding op de Mariniers opleiding.

P.V. – EMV KORPS MARINIERS

Negen maanden voor de start van mijn EMV bij het Korps Mariniers heb ik mezelf aangemeld bij Noël voor personal training met aansluitend het Candidate Program. Ik had op voorhand mijn fitheid test al behaald met een matige score. Ik was zelf totaal NIET tevreden en dacht “hier moet ik meer voor gaan doen.” Door Noël en zijn Candidate Program heb ik mezelf verder omhoog kunnen werken. Door middel van een programmering die mijzelf en de andere kandidaten naar een nog hoger level bracht. Ik heb mentaal en fysiek veel nieuws geleerd. Als je kijkt naar de eisen ben ik van 2700 meter naar 3050 meter gegaan, daarnaast zit ik ruim boven de push-ups en sit-ups eisen en meer dan genoeg pull ups. Ik ben zelf super tevreden over dit resultaat. Door middel van de boeken die we lezen, krijg je een andere kijk op hoe je kan omgaan met gedachten, gevoelens en lichamelijke stressreacties (die je hoe dan ook tegen gaat komen tijdens je opleiding en sterker nog je hele leven).  Tijdens het Candidate Program train je met andere die misschien beter zijn in dingen dan jij, maar juist daar kan jij dan van kan leren. Je maakt elkaar beter en deelt info zodat je samen elkaar omhoog brengt naar je volgende stappen in het proces van je sollicitatie.